+45 4015 5550 epost@iversenfoto.dk

Billedbehandling, retouche eller “fy ordet” manipulering!

Kært barn mange navne, men i sidste ende drejer det sig om at justere og behandle billeder på den ene eller anden måde så det visuelle budskab fremstår klart og tydeligt.
Siden fotografiets barndom har specialister “justeret” på billeder, så de har passet til situationen – ingen nævnt, ingen glemt. Og nu i den digitale tidsalder er mulighederne uendelige for at arbejde videre med billedet.
Så grelt går det dog ikke til, men der justeres og arbejdes på at motivet, produktet kommer til at ta’ sig ud fra den bedste side – ikke altid en lige let opgave.
Herunder ser du fire optagelser først som et rå ubehandlet billede til et langt mere et seværdigt resultat efter en kærlig billedbehandling i computeren.

      Original optagelse    →    PhotoShop behandlet

Herunder flere eksempler på hvad der kan udrettes i det digitale mørkekammer.

I forbindelse med fotografering af serie badeværelses tilbehør i rustfrit stål, fortalte kunden, at der senere ville blive fremstillet en sort serie, der skulle fotograferes, når den var klar. Men indtil videre var der fejl på de første sorte prøver.
Her ser du et foto af den færdige sæbedispenser i stål og i en sort version “justeret” i PhotoShop.
Og kunden – ja, de blev godt overraskede, da billeder med rustfrit stål og tilsvarende sorte produkter blev afleveret 
Resultat: Kunden kunne fremstille brochurer, poster og internet var klar til forhandlere, samtidig med at første sorte produktserie blev klar til levering.

Hvad gør man, når man er udvekslingselev på Grønland og egentlig skulle være med på fælles foto sammen med de andre nyuddannede assistenter?
Enten ta’r de flyveren til Danmark eller også ta’r de andre elever og fotografen til Grønland 
Nix. De fik besked om at blive fotograferet, så der var plads til at sætte de andre elever ind på billedet.

En ny postkasse, hvor kunden havde valget mellem en weekend på værkstedet og manuelt fremstille en postkasse i hånden eller den blev sat sammen i PhotoShop ud fra en teknisk tegning og stumper fra eksisterende kasser.
Det endte med at jeg brugte en søndag eftermiddag ved computeren.

Til venste en prototype usb printboks og det færdigt resultat med frontplade til højre.
Den manglende frontplade blev skabt i Photoshop ud fra flader på prototypen .

PLC’eren er “fremstillet” i PhotoShop ud fra en teknisk tegning, stumper og overflader fra tidligere fotograferede PLC’ere.
Røde, grønne og gule lamper er “tændt” i PhotoShop efter kundens ønsker.

Foto collage, hvor flere billeder er sat sammen for atdanne et nyt billede, der fortæller mere historie end de enkelte billeder.
Bygning fotograferet i marts måned, fikset op med nyudsprungen bøg og blå himmel med flotte skyer + udskiftning af facadeskilte så “foto” var klar til åbning af bankfilialen i juni.
Hvordan man får en familie til lege “flyvere” på en klit og få det perfekte billede?
Enten løber de alle fire efter hinanden til den perfekte optagelse er “i kassen” – og det er den næppe første gang.
Eller de hver løber en tur og den optimale kombination bliver sat sammen i PhotoShop.
Gråvejr – og hvad så? Det klares med at medbringe et par meget kraftige batteriflash med styrke svarende til studieflash.
Det viste eksempel er fotograferet på Lyngby Stadion mellem to regnbyger.
Kunden havde en kort deadline, så optagelserne skulle i kassen uanset det danske sommervejr.
Kreativ udsmykning med produktbilleder!
Fire collager på hver 1 x 1 meter printet på lærred og monteret i svæveramme udsmykker en trappeopgang i Howden’s danske hovedkontor i Næstved.
Billederne viser alle den samme vinge (bruges i en ventilator til køling på kraftværker), men motivet i vingen og omgivelserne er forskellige, men alle med relation til den vinge.

Det var et par af de små triks med efterbehandling og flashlys på optagelser on-location.
Men der er mange flere – der kan gøre en forskel for dig – når du bruger min ekspertise som fotograf og billedbehandler.